Technologie výroby nože demoličních nůžek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je analýza technologie zpracování kovového odpadu se zaměřením na stříhání. Dále se práce zabývá popisem technologického postupu výroby hrotového nože demoličních nůžek, vyráběných italskou firmou, která se specializuje na výrobu zařízení a systémů pro zpracování a recyklaci kovového odpadu. Součástí práce je návrh nové technologie výroby nože a její technicko-ekonomické vyhodnocení.
The Bachelor’s thesis analyzes the scrap metal processing technology with focusing on shearing. The thesis also describes technological process in production of a tip knife, which is designed for demolition shears manufacturing in Italian company that specializes in the manufacturing of equipment and systems for the processing and recycling scrap metal. The end of the thesis includes proposal for new production technology and its techno-economic evaluation.
Description
Citation
MĚRKA, T. Technologie výroby nože demoličních nůžek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Ĺubomír Javorek, CSc. (místopředseda) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-17
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Porovnejte pásovou a kotoučovou pilu. Jak se počítá návratnost. Jaké nástroje se používají na frézování čelních ploch? Jaké se používají nástrojové materiály na VBD? Proč se nástroje povlakují? Jaká je funkce povlaku? Jaká bývá tloušťka povlaků? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO