Měření vibrací a hluku pohonných jednotek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá obecnými charakteristikami hluku a vibrací, jejími veličinami a zároveň i dopady na člověka samého. U pohonných jednotek je popisováno, kde jsou důležitá místa vzniku vibrací a hluku. V poslední řadě jsou popisovány měřící metody zaměřené na pohonné jednotky.
The work deals with the general characteristics of noise and vibration, its variables and also impact on human beings. For power units is described, which are important places of vibrations and noise. And lastly they describe the measurement methods related to the power unit.
Description
Citation
GAŠPAR, D. Měření vibrací a hluku pohonných jednotek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (místopředseda) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Ondřej Blaťák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou bakalárskou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver). Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v Oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k bakalárskej práci boli: - Aká je motivácia merať vibrácie? - Aké vibrácie sú najviac nepríjemné pre človeka? - Kde sa umiestňujú snímače v automobile za účelom hodnotenia vplyvu vibrácií na človeka?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO