Plnicí systém vznětového motoru s proměnným průřezem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem plnicího systému vznětového motoru s centrální uzavírací klapkou. Kromě konstrukce dílčích komponent systému je také zjišťován vliv nového řešení na parametry motoru. Vliv nového řešení je porovnán jak s původní variantou tak referenčním modelem, simulujícím řešení používané u konkurence. Po provedení simulací termodynamiky a proudění jsou zhodnoceny jednotlivé varianty.
The master´s thesis focuses on design of intake manifold with swirl flap for diesel engine. In addition to the design of sub-components of the intake manifold are also investigated the influence of new solutions on engine parameters. The influence of the new solution is compared to the original version and a reference model simulating intake manifold used by competitors. After simulation of thermodynamics and fluid flow are evaluated each variants.
Description
Citation
CIHLÁŘ, L. Plnicí systém vznětového motoru s proměnným průřezem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Student seznámil komisi se svojí diplomovou prací, zadáním, cíli práce a metodami pomocí, kterých cílů dosáhnul. Nasledně odpověděl na otázky oponenta. V diskuzi k diplomové práci odpovídal na následující otázky: - pro který z konstrukčních celků traktoru je žádoucí nárůst záběrového momentu z hlediska živostnosti součásti - co ovlivňuje kvalitu spalování ve vznětovém motoru - jaká je zásadní výhoda systému vstřikování paliva Common-Rail proti řadovému čerpadlu - bylo provedeno experimentální ověření simulačního modelu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO