Vliv aditiv na elektrické vlastnosti epoxidových pryskyřic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce rozebírá současný stav ve výrobě a vývoji zalévacích hmot na bázi epoxidových pryskyřic. Práce probíhala ve spolupráci s firmou SYNPO, a.s. Pardubice, která poskytla vzorky pryskyřic s různými aditivy k měření. Práce je rozdělena do tří teoretických a jedné praktické kapitoly. První kapitola pojednává o dielektricích obecně. Zabývá se jejich charakteristickými vlastnostmi a ději v nich probíhajících. Druhá kapitola probírá epoxydové pryskyřice, jejich složení, výrobu a aplikaci ve výrobě. Třetí kapitola nabízí pohled na měřící metody používané v elektrotechnice pro diagnostiku dielektrik. V praktické části je popsán způsob výroby vzorků a jejich složení a následně způsob jejich měření s vyhodnocením naměřených dat.
Work was carried out in collaboration with SYNPO, Inc. Pardubice, which provided samples resins with various additives for measurement. The work is divided into three theoretical and one practical chapters. The first chapter focuses on dielectrics in general. It deals with their properties and storyline running in them. The second chapter discusses epoxy resins, their formulation, production and application in manufacturing. The third chapter offers a view of the measurement methods used for diagnosing electrical dielectrics. The practical part describes the preparation of samples and their composition, and consequently their measurement with the evaluation of measurement data.
Description
Citation
ŠEBESTA, P. Vliv aditiv na elektrické vlastnosti epoxidových pryskyřic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Špinka (člen) Ing. Ladislav Chladil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-07
Defence
Jako bylo použité napětí pro měření? Jaký vliv má velikost napětí na vlastnosti měřeného materiálu. Jaký je průběh ztrátového činitele na teplotě a proč byl očekávaný? Jaký software byl použit pro zpracování grafů? Domníváte se, že by dynamické měření proudu přineslo dodatečné poznatku o materiálu? Zvažoval jste vliv aditiv na mechanické vlastnosti vzorku? Jedná se o prvotní výzkum těchto aditiv? Co je největší přínos diplomové práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO