Spínané zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací spínaného síťového zdroje s impulsním transformátorem. Jedná se o praktický návrh konkrétního měniče a základních funkčních prvků – LC filtru, impulzního transformátoru, tranzistorového měniče, jejich budičů, usměrňovacích prvků a řídících obvodů. Součástí práce je i realizace zdroje a experimentální ověření jeho funkčních vlastností.
In this bachelor‘s thesis is described the design and construction of switch-mode power supply with a pulse transformer. It is mainly focused on projecting and putting into practice of the basic functional elements - LC filter, pulse transformer, transistor converter, transistor drivers, rectifiers and control circutory, including experimental testing of the final product.
Description
Citation
KADLECOVÁ, L. Spínané zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-13
Defence
Studentka obhajovala svoji bakalářskou práci s názvem „Spínané zdroje“. Prezentace práce byla přehledná a na pěkné grafické úrovni. Studentka popsala postup návrhu zrealizovaného blokujícího měniče a bylo zřejmé, že se v dané problematice dobře orientuje. Součástí prezentace byl popis záznamů z osciloskopů, které byly získány v rámci ověření funkčnosti zrealizovaného zdroje. Komise byla s prezentací spokojena. Všechny otázky oponenta i otázky v diskuzi byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO