Měření a analýza postoje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Téma této bakalářské práce je Měření a analýza postoje. Měření je prováděno pomocí tlakové podložky Nintendo WII Balance Board a tlakového pásu od firmy Zebris. V první části jsou vysvětleny základní pojmy a parametry důležité pro hodnocení posturální stability. Další část se zabývá návrhem vhodného protokolu pro měření posturální stability pomocí tlakové podložky a pásu. Dle tohoto protokolu se následně získají data od 11 dobrovolníků. Dále se v programovacím prostředí Matlab vytvoří aplikace pro načtení a vyhodnocení získaných dat. V závěru práce se statisticky porovnají použité přístroje a vyhodnotí získané výsledky.
The topic of this bachelor’s thesis is Evaluation of postural stability. Measuring is provided by balance board Nintendo Wii Balance Board and force platform produced by Zebris. In the first part are explained basic terms and parameters which are necessary for evaluation of postural stability. Next part includes design of a suitable protocol for evaluation of postural stability by balance board and force platform. According to the protocol i received data from sufficient number of volunteers. In next part i create aplication in Matlab which can load and evaluate data obtained from probands. In the end i compare devices and evaluate obtained results.
Description
Citation
ŠALAMOUN, J. Měření a analýza postoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal co vyjadřuje p hodnota u statistického testování ? Doc. Kolářová se zeptala co to je konfidenční elipsa ? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO