Měření veličin pro meteorologii

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o základních meteorologických veličinách, zejména o proudění vzduchu a teplotě. Tyto veličiny jsou měřeny za pomocí anemometru, který využívá odporových senzorů, konkrétně se jedná o dva termistory typu NTC. Následně je popsána technologie, provoz, metody snímání a umístění čidla. Dále je navrženo blokové schéma a schéma obvodu. Měřidlo je realizováno, jsou popsány jednotlivé komponenty a je následně kalibrováno a testováno. Na závěr je zhodnoceno pro využití v lékařství.
This bachelor thesis discusses about the basic meteorological variables, especially temperature and airflow. These magnitudes are measured using an anemometer which uses resistive sensors, namely, two thermistors of NTC type that described technology, operations, methods of scanning, sensor placement and implementation of such a device. After that was designed block diagram and circuit diagram. The meter is realized, than we describe the individual components and then is calibrated and tested. In conclusion, it is evaluated for use in medicine.
Description
Citation
ŠKORPÍK, D. Měření veličin pro meteorologii [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (místopředseda) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Čmiel položil otázku Které části ze schamtu jste realizoval? Zařízení musíte kalibrovat. Musí to uživatel udělat vždy? V rešerši nebylo dostupné více literatury? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO