Přítomnost mrtvého uzlu v distribuovaném systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou distribuovaných systémů a algoritmů. Nejprve je popsána teorie souvisící se zkoumanou problematikou a následně matematické nástroje sloužící k modelovaní distribuovaného systému s přítomností mrtvého uzlu. V rámci praktické části jsem se zaměřil na analýzu vlivu přítomnosti mrtvého uzlu na fungovaní protokolu Push-sum. Simulace byly vykonány v prostředí Matlab na topologii strom, kruh, hvězda a plně konektovaná mřížka.
This thesis deals with the distributed systems and the algorithms executed in these systems. The first part provides the theory relating to the mentioned topic as well as the mathematical tools used to model the functionality of a distributed system in which a dead node is present. The practical part is focused on an analysis of the impact of a dead node presence on the behavior of the Push-sum protocol. The simulations were executed on a tree, a ring, a star and a fully-connected mesh topology in Matlab.
Description
Citation
ECLER, T. Přítomnost mrtvého uzlu v distribuovaném systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Radim Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dominik Kováč (člen) Ing. Jiří Minář (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-16
Defence
1) Ve zkoumaných topologiích uveďte, které uzly se mohou poškodit a síť bude navzdory tomu schopná nadále plnit svou funkcionalitu. 2) Uveďte praktický příklad využití Push-sum protokolu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO