Vliv vertikalizačního zařízení při měření posturální stability

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku posturální stability. Cílem je seznámit se s vertikalizačním zařízením Balance Trainer a tlakovou podložkou WII Balance Board. V teoretické části práce jsou popsány posturální funkce, posturografie a následně také vertikalizátor Balance Trainer a stabilometrická plošina WII Balance Board. Dále je navržen protokol měření vlivu vertikalizačního zařízení při snímání dat posturální stability na skupině probandů a měření je zrealizováno. Ze získaných dat jsou vypočítány parametry, které jsou dále statisticky zpracovány a je zhodnocen vliv vertikalizačního zařízení při měření posturální stability.
This semestral thesis is focused on postural stability. The aim is to introduce standing frame Balance Trainer and haptic floor Wii Balance Board. The theoretical part describes the postural functions, posturography and subsequently standing frame Balance Trainer and stabilometric platform Wii Balance Board. It is also designed the measurement protocol for affect of standing frames on measuring postural stability on a group of subjects and the measurement is realized. From the collected data are calculated parameters which are statistically processed and the affect of standing frames on measuring postural stability is evaluated.
Description
Citation
KLIMEŠOVÁ, L. Vliv vertikalizačního zařízení při měření posturální stability [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Mgr. Veronika Bulková, Ph.D., MHA. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen)
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Schwarz se zeptal proč jste používala Wilcoxonův párový test? Proč jste použila pro hodnocení dat průměr, když data neměla normální rozložení. Dr. Vítek se zeptal zda je opravdu nezbytné Váš signál signál filtrovat ? Doc. Kolářová se zeptala, jaká byla vzorkovací frekvence ? Ing. Sekora se zeptal, jak dlouho trvalo měření jedné osoby ? Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO