Počítání průchodů osob dveřmi s využitím stacionární kamery

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá počítáním lidí, kteří procházejí dveřmi. To může být využito v případě, když chceme vědět, kolik osob se nachází ve sledované místnosti. První část je opis existujících metod počítání lidí a druhá se zabývá využitými metodami počítačového vidění. Navrhnutý systém dokáže počítat lidi, a to včetně určení jejich směru pohybu. Poslední část obsahuje vyhodnocení systému.
This bachelor thesis deals with counting of people passing through a door. It may be used in case, when we need to know, how many people there are in monitored room. The first part is a description of existing methods of counting people and the second part deals with used computer vision methods. Proposed system can count people, including distinguishing their motion direction. The last part contains an evaluation of the system.
Description
Citation
TICHÝ, Ľ. Počítání průchodů osob dveřmi s využitím stacionární kamery [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Môžete popísať význam "total negatives" vo Vašich experimentoch pri výpočte false positive rate a akým spôsobom boli hodnoty "total negatives" získavané z dát? Je nutné zmeniť vzťah 7 vo Vašej práci, aby Vaše riešenie fungovalo aj pre dátovú sadu z obrázka 6.2c? Ako určujete najlepší výsledok v ROC krivke? Prečo je tento výsledok pre Vás najlepší? V sekcií 4.4.1 uvádzate, že "Výstupom detektora sú uložené bounding boxy, ktoré sa nachádzajú v oblasti záujmu a majú adekvátnu veľkosť". Čo je pre Vás adekvátna veľkost?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO