Nádvorní jeřábová dráha autovrakoviště v Bzenci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní bakalářské práce je návrh nosné ocelové konstrukce nádvorní jeřábové dráhy pro pojezd mostového jeřábu nosnosti 32 t. Jeřábová dráha se nachází v areálu autovrakoviště v lokalitě města Bzenec. Návrh je proveden pro jeřábovou dráhu o rozchodu 22,5 m a délce dráhy 60 m. Jeřábová dráha je tvořena plnostěnnými sloupy o výšce 8,0 m a rozteči 12 m, hlavními nosníky jeřábové dráhy, příhradovým vodorovným výztužným nosníkem a výztužným nosníkem v šikmé rovině. Součástí jeřábové dráhy jsou i brzdná ztužidla a základy. Základní použitý materiál je ocel pevnostní třídy S235.
The content of this bachelor thesis is a design of a steel structure outdoor crane runway for running bridge crane carrying capacity of 32 t. Crane runway is located at car cementery in a town Bzenec. The proposal is made for the crane runway gauge of 22.5 meters and a length of 60 m. Crane track is made from solid columns with 8.0 m height and 12 m spacing, main beams crane runway, truss horizontal reinforcing beam and the reinforcing beam in an inclined plane. Part of the crane runway are also brake bracing and foundations. The basic material is steel strength grade S235.
Description
Citation
TRACHTULCOVÁ, Š. Nádvorní jeřábová dráha autovrakoviště v Bzenci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2016-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO