Studium efektu aplikace anorganických nanovláken ve vysokopevnostních betonech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této práci jsou shrnuty dosavadní poznatky o vyztužování betonu nanovlákny a proveden výzkum týkající se problematiky využití anorganických nanovláken v ultravysokopevnostním betonu. Doposud byla většina výzkumů zaměřena na vyztužování pomocí uhlíkových nanotrubic a nanovláken a anorganická nanovlákna zůstala v pozadí zájmu. Díky jejich odlišným chemickým vlastnostem je otázkou nejen jejich vliv na mikrostrukturu a mechanické vlastnosti betonu, ale také i příprava nanovlákenné suspenze, která není prozkoumána tak, jako v případě uhlíkových nanotrubic a nanovláken.
This thesis summarizes the current knowledge of reinforcement of concrete with nanofibers and conducted research on the issue of the use of inorganic nanofibers in ultrahighperformance concrete. Up to now, most researches focuses on the reinforcement using carbon nanotubes and nanofibers and inorganic nanofibers remained in the background of interest. Due to their different chemical properties, is not only a question of their influence on the microstructure and mechanical properties of concrete, but also the preparation of nanofiber suspension which is not explored such as in the case of carbon nanotubes and nanofibres.
Description
Citation
SEDLÁČEK, D. Studium efektu aplikace anorganických nanovláken ve vysokopevnostních betonech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2017-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO