Hodnocení viability kardiomyocytů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je seznámení se s vlastnostmi obrazových dat a principem jejich snímání. Dále literární rešerše metod zabývajících se segmentací obrazu v oblasti zpracování obrazů srdeční tkáně a v neposlední řadě snaha o nalezení metod pro klasifikaci mrtvých kardiomyocytů a analýzu jejich viability. Mrtvé kardiomyocyty byly analyzovány z hlediska jejich tvaru a podobnosti s templátem vytvořeným jako průměr z mrtvých buněk. Dalším přístupem byla aplikace metody založená na lokálních binárních znacích a výpočet příznaků z jednoduchého a sdruženého histogramu.
The aim of this diploma thesis is to get acquainted with the properties of image data and the principle of their capture. Literary research on methods of image segmentation in the area of cardiac tissue imaging and, last but not least, efforts to find methods for classification of dead cardiomyocytes and analysis of their viability. Dead cardiomyocytes were analyzed for their shape and similarity to the template created as a mean of dead cells. Another approach was the application of the method based on local binary characters and the computation of symptoms from a simple and associated histogram.
Description
Citation
KREMLIČKOVÁ, L. Hodnocení viability kardiomyocytů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Kolář položil otázku: Jak bylo provedeno testování ve Vaší práci? Doc. Kolář doplnil otázku: Z jakých dat byly počítány 2D histogramy? Ing. Maděránková položila otázku: Jakým způsobem jste zvolila konkrétní velikosti masek, použitých ve Vaší práci? Doc. Kovár položil otázku: Jakým způsobem byly získány buňky/data na kterých jste pracovala? Doc. Kovár doplnil otázku: Je vaše metoda schopna detekovat i jiné buňky než kardiomyocyty? Doc. Kovár položil otázku: Co je to entropie? Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO