Mobilní aplikace pro subjektivní měření kvality zážitku streamovaného videa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá subjektivním měřením kvality zážitku ze streamovaného videa prostřednictvím mobilní aplikace. Po rozsáhlé analýze možností, jak uskutečnit subjektivní měření kvality zážitku, byla vytvořena mobilní a webová aplikace, které spolu vzájemně kooperují. Je tedy možné získávat uživatelské hodnocení streamovaných videí prostřednictvím webové i mobilní aplikace a následně je vyhodnocovat. Tato uživatelská hodnocení jsou ukládána do centrální databáze přes zabezpečenou REST API.
This thesis is focused on the subjective measurement of the quality of experience on streaming video through a mobile application. After wide analysis of possibilities how to realize subjective measurement of quality of experience, the mobile and web application were created. These tools enable to obtain user ratings of streaming videos and then evaluate them. The user ratings are stored to the central database via secured REST API.
Description
Citation
ŠEDA, P. Mobilní aplikace pro subjektivní měření kvality zážitku streamovaného videa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (člen) Ing. Martin Rajnoha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-07
Defence
1. V Tab. 1.1 srovnáváte streamování videa pomocí protokolů UDP a HTTP. Každý z těchto protokolů však pracuje na jiné vrstvě modelu ISO/OSI. Uveďte, na jaké vrstvě protokoly pracují a jaký je doplňkový protokol k protokolu UDP pracující na stejné vrstvě? 2. Umožňuje vytvořená platforma tvorbu automatické sady testů s předem definovanými testovacími scénáři nebo je třeba každý test nastavit samostatně? 3. Pro jaký typ uživatele je vaše aplikace určena (např. běžný uživatel vs. technik pracující pro mobilního operátora)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO