Zdaňování bytových družstev

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na oblast zdaňování bytových družstev. V teoretické části seznamuje se zákonnou úpravou právnické osoby – družstva. Analyzuje situaci nastalou v bytovém družstvu po jeho založení. V praktické části se zabývá porovnáním daňového režimu ziskové organizace (družstva) a neziskové organizace (společenství vlastníků jednotek). V závěrečné kapitole doporučuje nájemcům bytových domů výhodnější právní formu pro založení právnické osoby z hlediska daně z příjmu právnických osob.
This bachelor’s thesis focuses on the taxation of housing associations. In the theoretical part introduces the legal rules of a legal entity - the association. Analyzes the situation occurred in a housing association after its inception. The practical part presents a comparison of tax treatment of profit (cooperative) and NGOs (flats owners association). The final chapter recommends to the tenants of residential buildings more advantageous legal form for establishing a legal entity in terms of tax on corporate income.
Description
Citation
KŘÍŽOVÁ, Z. Zdaňování bytových družstev [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Daňové poradenství
Comittee
doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (předseda) Ing. Miroslav Čáslavský (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) JUDr. Petra Hanáková (člen) Ing. Jaromír Papírník (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO