Využití umělé inteligence na kapitálových trzích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce je zaměřena na problematiku týkající se umělých neuronových sítí a jejich využití na kapitálových trzích. V práci je vytvořen program, pomocí kterého se načtou vstupní data a vytvoří se neuronová síť, která slouží k predikci vývoje cen akcií. Tento program je vytvořen pomocí výpočetního prostředí MATLAB. Vytvořená síť je testována na simulaci obchodního modelu. Na základě výsledku simulace jsou diskutovány výsledky.
Diploma thesis is focused on problematics of artificial neural networks and their usage on capital markets. There is a software created as a part of this diploma thesis which can load input data and create neural network that serves for share price forecast. This program is created in numerical computing environment MATLAB. Created neural network is tested under simulation of business model. Results are discussed upon examination of results of simulation.
Description
Citation
SKOČÍK, M. Využití umělé inteligence na kapitálových trzích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc. (předseda) prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Budík, Ph.D. (člen) Ing. Tereza Šustrová, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Otázky oponenta - odpovězeno Ing. Budík - Graf ve Vaší prezentaci představuje jednotlivé obchody nebo kumulativní performace - odpovězeno Prof. Mezník - Jedna z podmínek bylo, že charakter byl nelineární, to je špatné nebo dobré pro zkoumání jevů a kdy je to lineární funce - částečně odpovězeno Prof. Mezník - Které předměty byly potřebné pro zpracování tématu diplomové práce - odpovězeno Prof. Režňáková - V čem je Váš přístup efektivnější než jiné přístupy, v čem vidíte jeho výhodu - odpovězeno Prof. Režňáková - Jak dlouhou časovou řadu bere Váš algoritmus v úvahu a myslíte si, že tento interval stačí - odpovězeno Prof. Režňáková - Je vhodná uvedená časové řada pro krátkodobé obchodování či pro dlouhodobé a pro koho jste algoritmus tvořil - odpovězeno Ing. Šustrová - Jak často předpokládáte, že by se síť musela přeučovat nebo jak moc je flexibilní tato síť - částečně odpovězeno Ing. Šustrová - Je schopna neuronová síť reagovat na neočekávaný vývoj trhu -částečně odpovězeno Ing. Šustrová - Na základě čeho byly voleny jednotlivé trhy pro analýzu - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO