Informační bezpečnost jako jeden z ukazatelů hodnocení výkonnosti v energetické společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením stavu informační bezpečnosti a jeho využitím jako ukazatele podnikové výkonnosti v energetické společnosti. Kapitola analýza problému a současné situace předkládá poznatky o stavu bezpečnosti informací a etapě zavádění ISMS. Praktická část se zaměřuje na analýzu rizik a hodnocení úrovně zralosti procesů, na jejichž základě jsou navržena bezpečnostní opatření a doporučení. Zároveň jsou navrženy metriky pro posouzení úrovně bezpečnosti informací.
Master thesis is concerned with assessing the state of information security and its use as an indicator of corporate performance in energy company. Chapter analysis of the problem and current situation presents findings on the state of information security and implementation stage of ISMS. The practical part is focused on risk analysis and assessment the maturity level of processes, which are submitted as the basis for the proposed security measures and recommendations. There are also designed metrics to measure level of information security.
Description
Citation
KUBÍK, L. Informační bezpečnost jako jeden z ukazatelů hodnocení výkonnosti v energetické společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vilém Jordán (člen) Mgr. Robert Hakl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Ing. Jordán - Jaké existují rizika v neimplementaci výsledků Vaší práce? - odpovězeno Dr. Doskočil - Z jakých podkladů jste výchazel pro hodnocení rizik? - odpovězeno Proč jste použil škálování a ne pravděpodobnost? - odpovězeno Dr. Hakl - Jaké metriky používáte? - odpovězeno doc. Zinecker - Jaký je časový plán implementace? Budou výsledky použity? - odpovězeno prof. Rejnuš - Jaké metody jste použil pro analýzu rizik? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO