Monitorovací systém pro malé elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V semestrálním projektu je popsán návrh monitorovacího systému pro malé elektrárny. Před generátorem jsou snímány otáčky mechanického pohonu, pomocí nichž mikrokontrolér ATtiny2313 vyhodnotí připojení, nebo odpojení ovladače spojky. Za generátorem jsou snímány hodnoty napětí a proudu, které mikrokontrolér ATmeta8 převede na digitální hodnoty a pošle přes sériovou linku do hlavní jednotky. V hlavní jednotce jsou data zpracována, zobrazena na grafickém LCD a ukládána do externí paměti EEPROM.
he paper describes the design of a monitoring system for small power plants. The rotational speed of the mechanical drive of the generator is measured with an ATtiny2313 microcontroller which evaluates the speed and decides whether to connect or disconnect the coupling driver. Behind the generator voltage and current values are measured which the ATmeta8 microcontroller converts into digital data and sends through a serial link to the main unit. The data are processed in the main unit, displayed on a graphic LCD screen and saved in an external EEPROM memory.
Description
Citation
VÉLIM, J. Monitorovací systém pro malé elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Jarmila Dědková, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (člen) Ing. Elena Cocherová, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO