Hodnocení výkonnosti vybraného podniku a návrhy na zlepšení situace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem diplomové práce je hodnocení výkonnosti podniku a z analyzovaných dat formulace návrhů na zlepšení. V teoretické části jsou postupně popsány klasické ukazatele a moderní ukazatele pro měření podnikové výkonnosti. V praktické části je podrobně analyzována podniková výkonnost a výsledky jsou porovnány s konkurenčním podnikem a průměrem v odvětví. V poslední části jsou definovány možné návrhy vedoucí ke zlepšení současné situace.
The subject of this thesis is evaluation of company performance and based on acquired information formulation of suggestions for improvement. The theoretical part describes classic and modern indicators for measurment of company performance. In the practical parts there are an analysis of company performance and the results are compare with competitive and average in industry. Last part of this thesis is dedicated to suggestions for an improvment.
Description
Citation
ČECH, J. Hodnocení výkonnosti vybraného podniku a návrhy na zlepšení situace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Martin Pernica, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
doc. Myšková - Vy jste ukazatel EVA ještě dále rozkládal, která z částí je nejdůležitější? Které položky dělají největší potíže při vymezení pro daný ukazatel? - odpovězeno Ing. Pavláková Dočekalová - Odpovídají náklady na vlastní kapitál požadované výnosnosti podniku? - odpovězeno prof. Koráb - Z hlediska bankrotních ukazatelů byly kritické určité roky, pátral jste po důvodu první krize v roce 2012 a jaká náprava byla provedena pro další roky? - odpovězeno prof. Koráb - Lze definovat nějaké poučení managementu, které bylo použito pro další roky, aby nenastala krize v podniku? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO