Stereo audio výkonový zesilovač s mikrokontrolérem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom stereo audio výkonového zosilňovača ktorého vybrané funkcie, ako sú riadenie hlasitosti, hĺbok, výšok a balance, ovláda cez digitálne potenciometre šestnásťbitový mikrokontrolér. Nastavenie vybraných funkcií je zobrazované na jednoduchom LCD displeji. Navrhovaný zosilňovač je jednoduchý na obsluhu a teda nachádza uplatnenie v širokom spektre zvukových zariadení, ako je napríklad zosilnenie vstupného signálu z prehrávača prenosových zvukových médií alebo na zosilnenie audio signálu v televíznej technike. Vlastný návrh je možné realizovať z bežne dostupných súčiastok.
This bachelor thesis deals with designing stereo audio power amplifier, which specified functions such as control of volume, depths, treble and balance, are contoled by 16-bit microcontroler with digital potentiometers. Setting those functions is pictured on simple LCD display. Opted amplifier is easy to control ergo it finds use in wide spectre of audio devices such as ampliffing input signal from transmission audio media player or audio signal in television devices. Used design is able to be realized of easy to get components.
Description
Citation
FILKO, P. Stereo audio výkonový zesilovač s mikrokontrolérem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Štumpf, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Peter Kubinec, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následuje čtení posudku vedoucího práce a následně je čten oponentní posudek. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise. Student odpovídá správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO