Psychogalvanický reflex

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vznikem, popisem a možnostmi měření psychogalvanického reflexu. Tento fenomén se dá měřit pomocí střídavého i stejnosměrného proudu a obě možnosti snímání jsou v této práci popsány. Psychogalvanický reflex je také uváděn ve spojení s nadprahovým podnětem. Odezvu na tento podnět lze měřit na základě působení potních žláz, které jsou aktivovány a deaktivovány bez vůle člověka. Pozornost je také věnována účinkům elektrického proudu na člověka a s tím spojena bezpečnost snímání na živém subjektu.
This thesis deals with the description, origin and possibilities of measurement psychogalvanic reflex. Also included will be the proces to measure the phenomen using either AC or DC. Psychogalvanic reflex is also associated with supraliminal stimulus. Activation or deactivation of sweat glands, controlled by free will of man, are responsive to this initiative. Attention is also given the characteristics of the electric current on human beings and the associated security scan on a living subject.
Description
Citation
PETEROVÁ, S. Psychogalvanický reflex [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen) Ing. Vratislav Čmiel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. harabiš doplnil otázku: Ve práci chyběla specifikace požadavků. Ing. Čmiel položil otázku: Jak by bylo nutné doplnit práci, aby byla možná praktická aplikace na pacientovi? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO