Bezdrátový komunikační systém EnOcean v automatizaci budov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Úlohou bakalářské práce rešeršního charakteru je vytvořit přehledný popis technologie EnOcean a provést její zhodnocení. Spínače a senzory založené na technologii „energy harvesting“ využívají k vlastnímu napájení přírodní energie získané z okolního prostředí, například působením síly na spínače, senzory z teplotního spádu nebo ze světelné energie.
The task of the bachelor thesis with research character is to create a clear description of the EnOcean technology and to evaluate it. Switches and sensors based on „energy harvesting“ use natural energy from the surrounding environment, for example by force action to switches, sensors from temperature gradient or light energy.
Description
Citation
MÚČKA, J. Bezdrátový komunikační systém EnOcean v automatizaci budov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Branislav Lacko, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (člen) Ing. František Vdoleček, CSc. (člen) Ing. Olga Davidová, Ph.D. (člen) Ing. Radek Poliščuk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-14
Defence
Student obhájil BP, chybělo srovnání s ostatními technologiemi. Doplňující dotazy zodpověděl velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO