Bezpečnostní metriky platformy SAP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem práce je zanalyzovat možná rizika působící na platformu SAP NetWeaver, využívané pro běh podnikových systémů společnosti SAP, a identifikovat nejrůznější zranitelnosti plynoucí ze špatné konfigurace systému, nedůkladného oddělení rolí v systému či  nedůsledné aplikace záplat. V rámci této práce bude vytvořena metodika pro evaluaci platformy definující zranitelnosti a navrhující bezpečnostními požadavky a opatření pomáhající eliminovat rizika působící na systém.
Main goal of this thesis is analyzing potential security risks of the SAP NetWeaver platform and identifying various vulnerabilities, that are results of poor system configuration, incorrect segregation of duties or insufficient patch management. Methodology for platform evaluation is defined by vulnerabilities, security requirements and controls will be created.
Description
Citation
TŘEŠTÍKOVÁ, L. Bezpečnostní metriky platformy SAP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO