Finanční řízení stavební zakázky v rámci sdružení firem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zpracována na téma Finanční řízení stavební zakázky v rámci sdružení firem. Práce je členěna do dvou částí. V teoretickém vstupu jsou popsány oblasti týkající se dané problematiky a to stavební podnik, charakteristika stavební zakázky, finanční plánování stavebního podniku, finanční řízení stavební zakázky, definování společnosti, smlouva o společnosti a orgány společnosti. Praktická část je zaměřena na finanční řízení konkrétní stavební zakázky, která byla realizována v rámci sdružení firem. Diplomová práce nejdříve detailně stanovuje náklady a výnosy společnosti (sdružení) vztažené k dané stavební zakázce a následně je rozdělena do tří variant. První varianta stanovuje hospodářský výsledek společnosti a jednotlivých účastníků společnosti za dané řešené období. Další dvě varianty zobrazují navržené modelové situace, jejichž výstupem je taktéž stanovení hospodářského výsledku společnosti (sdružení) a jednotlivých účastníků sdružení. Výstupem této práce je porovnání všech variant a následné zhodnocení spolu s komentáři.
This Master’s thesis focuses on a financial management of construction order in the context of a group of companies. The thesis is divided into two parts. The theoretical part covers all aspects of this topic, which is to describe a construction company, construction order, financial planning of construction company, financial management of construction order, and further is to define group of companies (association of companies), its contract and authorities. The practical part focuses on financial management of real construction order, which has been realized by group of construction companies. Firstly, the thesis defines costs and revenues of association of companies in detail which are related to real construction order. The practical part is further divided into three variants. First variant determines profit and loss of group of companies and its individual participants for the given period. The next two variants display designed specific model situations and their result is also to determine profit and loss of group of companies and its individual participants. The main goal of the thesis is to compare all variants together and evaluation along with comments.
Description
Citation
KUSÁK, J. Finanční řízení stavební zakázky v rámci sdružení firem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2018-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO