Matematická transformace resorpčních proudů z časové do frekvenční oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce pojednává o měření časových závislostí nabíjecího a vybíjecího proudu dielektrikum a následném převodu získaných charakteristik do frekvenční oblasti. Převod mezi časovou a frekvenční oblastí se provádí pomocí Fourierovy transformace a Hamanovy aproximace. Výsledkem je frekvenční závislost ztrátového čísla. Součástí práce je vzájemné porovnání teoretických a praktických aplikací daných metod na základě přesnosti, rychlosti a náročnosti.
This thesis is about measuring charger and discharger properties of dielectrics materials in time domain and transformation of acquired characteristics to the frequency domain. For transformation between time and frequency domain are used Fourier transform and Haman approximation. The result is frequency dependent on loss number. Part of this work is about comparison of these methods in theoretical and practical applications on the basis of accuracy, speed and performance.
Description
Citation
KOŠÍKOVÁ, L. Matematická transformace resorpčních proudů z časové do frekvenční oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Bartes, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: 1) Ukazuje obr. 19 (str. 45) časovou závislost vnitřního odporu nebo vnitřní rezistivity? Jaký je vztah vnitřního odporu a vnitřní rezistivity a jaká je jednotka vnitřní rezistivity? 2) Uveďte zásady měření velmi malých proudů. Které rušivé vlivy se budou při těchto měřeních projevovat a jak je lze potlačit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO