Vliv výfukového potrubí na vnější otáčkovou charakteristiku motocyklového čtyřdobého motoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem této bakalářské práce je shrnutí poznatků o výfukovém potrubí motocyklu a jeho vlivu na výkon a točivý moment motoru. Dále se práce zaměřuje na přídavné systémy výfukových potrubí napomáhajících k optimalizaci průběhu točivého momentu a výkonu motoru. V závěru práce jsou obsaženy výsledky z experimentálního měření zabývající se vlivem tlumiče výfuku na křivky otáčkové charakteristiky motoru.
The content of this bachelor thesis is a summary of the knowledge about the exhaust pipe of the motorcycle and its influence on the power and torque of the engine. Further, the bachelor thesis focuses on additional exhaust pipe systems which help to optimize the torque and engine performance. At the end of the thesis are included the results from the experimental measurement dealing with the influence of the exhaust silencer on the curves of the engine speed curve.
Description
Citation
NÁDVORNÍK, D. Vliv výfukového potrubí na vnější otáčkovou charakteristiku motocyklového čtyřdobého motoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (předseda) Ing. Karel Štěpánek (místopředseda) prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (člen) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Petr Hejtmánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Študent zoznámil odbornú komisiu so svojou bakalárskou prácou (zadanie, ciele, riešenie, výsledky a záver).Následne zodpovedal otázky oponenta uvedené v oponentskom posudku. Ďalšie doplňujúce otázky k bakalárskej práci boli: -aká je jednotka dynamickej viskozity
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO