Konstrukce manipulátoru pro přenos platforem SLM technologie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je návrh konstrukčního řešení manipulátoru pro platformy ze stroje SLM 280 HL, který je využíván v laboratoři Ústavu konstruování. Manipulátor bude sloužit k transportu platforem i s výrobkem ze stroje do temperační pece. Současně manipulátor zajišťuje bezpečné vyjmutí platformy ze stroje tak, aby se stroj ani výrobek nepoškodil. K vyjímání slouží speciální přípravek upevněný na platformě. Součástí práce je výpočtové ověření bezpečnosti nebezpečných míst, kontrola stability manipulátoru a náklady.
The aim of the thesis is to design a manipulator for platforms from the machine SLM 280 HL, which is used in the laboratory of the Institude of Design. The manipulator will be used for transportation the platforms with a part from the machine into the tempering furnance. At the same time, the manipulator ensures safe removal of the platform from the machine so the machine and the part are not damaged. A special tool mounted on the platform is used for removing it. Thesis includes computational verification of dangerous places on the construction, manipulator stability and costs.
Description
Citation
ŽELEZNÍK, T. Konstrukce manipulátoru pro přenos platforem SLM technologie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Daniel Koutný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (člen) Ing. Petr Šperka, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Strecker, Ph.D. (člen) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a zodpověděl dotazy oponenta: Doc.Vrbka: 1) Jak je vyřešeno bezpečné přemístění a umistění platformy do žíhací pece? - zodpovězeno Doc. Brandejs: 2) Jak drží platforma při vytahování z pece ? - zodpovězeno Ing.Strecker: 3) Jak je umístěn klínový element ? - zodpovězeno Ing.Košťál: 4) Dotaz k výkresové dokumentaci - jak je axiálně zajištěna řemenice? - zodpovězeno Doc.Vrbka: 5) Dotaz jak bylo řešeno v MKP ? - zodpovězeno Ing.Šperka: 6) Dotaz na řešení pojezdů v Cprofilech ? Jedná se o normalizované Cprofily ? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO