Výroba hlavní pro lovecké zbraně

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o vlivu technologie výroby lovecké kulové hlavně na rozptyl střelby. Teoretická část pojednává o historii výroby hlavní, jejich hlavních částech a speciálních výrobních technologiích. Dále obsahuje rozbor konkrétních zbraní použitých při praktické části. V praktické části byl na střelnici vyzkoušen konkrétní rozptyl těchto zbraní. V závěrečné diskusi jsou zhodnoceny data získané v praktické části.
This bachelor thesis deals with the influence of hunting rifle barrel production technology on shooting precise. The theoretical part of the thesis deals with the history of production of barrels, their main parts and special production technologies. It also contains an analysis of the specific weapons used in the practical part. In the practical part the shooting precision of these weapons was tested on the shooting range. The final discussion evaluates the data obtained in the practical part.
Description
Citation
KLUSÁČEK, J. Výroba hlavní pro lovecké zbraně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Strejček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Zdeněk Fiala, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1.Lze odhadnout, jak by dopadla střelba v případě korekce na vzdálenost a vítr? Bylo nad tímto srovnáním střelby pro zajímavost uvažováno? 2. V jaké cenové relaci se pohybují použité střelné zbraně a náboje? Byl jste při střelbě limitován počtem použitých nábojů, např. Z důvodu možnosti opakování? 3. Jak moc se od sebe z laického pohledu liší tovární a přebíjené náboje 222 Rem? 4. Lze pro účely myslivosti použít i lovecké zbraně např. typu kuše? 5. Ráže zbraní. 6. Jaké znáte způsoby hlubokého vrtání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO