Inovace laboratorních modelů "Parkoviště"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá laboratorními modely parkoviště, používanými ve výuce studentů kurzu BPGA, jejich inovací, realizací univerzálního připojení na kterékoliv PLC SIMATIC S7-1500 v laboratoři a naprogramováním vzorových úloh ve čtyřech jazycích, LAD, STL, GRAPH a SCL. Také jsou zde rozebrány rozdíly v přístupech k programování v těchto jazycích. Dále je zde popsáno vytvoření vizualizací ve WinCC pro tyto modely. Výsledkem této bakalářské práce jsou dva funkční modely, použitelné pro výuku, s připojením na PLC S7-1500 a s příslušnou dokumentací. Také zadání vzorové úlohy a její naprogramování v jazycích LAD, STL, GRAPH a SCL. Dále vytvořené vizualizace pro HMI i PC.
This bachelor thesis deals with models of a parking lot used in the BPGA course as a learning kit,its innovation,realization of a universal connection to all sorts of the PLC SIMATIC S7-1500 in the laboratory and programming of model tasks in four programming languages: LAD, STL, GRAPH and SCL. The differences in programming in each of the languages are also analysed. Further on the making of a visualisation in WinCC is described for these model tasks. The result of this bachelor thesis are two fully-functionial models that can be used for teaching students with a connection to the PLC S7-1500 and their respective documentation. Finally, the model task and its corresponding program in languages LAD, STL, GRAPH and SCL is included + the created visualisation for HMI and PC.
Description
Citation
PINDEL, T. Inovace laboratorních modelů "Parkoviště" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
Prof. Ing. Roman Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jirgl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student Obhájil předloženou Bakalářskou práci a na předložené otázky odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO