Nástroj pro subjektivní hodnocení kvality restaurace audiosignálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá teorií znehodnocení a rekonstrukce audio signálů, objektivními testy a subjektivními metodami pro vyhodnocení kvality rekonstruovaných signálů. Nejprve je popsáno několik druhů poškození audio signálů a následně rekonstrukční typy pro jejich rekonstrukci. Po rekonstrukčních typech je zmíněno šest objektivních a šest subjektivních testů pro vyhodnocení kvality audio signálů. Další část bakalářské práce je věnována popisu programu implementovaného v programovacím jazyce Java. Program slouží k navrhování poslechových testů typu MOS, MUSHRA a ABX, a také k provádění samotného testování. Na konci práce jsou výsledky poslechových testů, které byly použity pro otestování programu, a uživatelské hodnocení aplikace.
Bacherol thesis deals with the theory of audio signal depreciation and reconstruction, with objective tests and subjective methods of reconstructed signal evaluation. At first, there are described several types of depreciation of audio signals and then reconstruction types for their reconstruction. After the reconstruction, types six objective and six subjective tests are mentioned for the evaluation of audio signal quality. The next part of the Bachelor thesis is the description of the program that was implemented in the programming language Java. The program is designed to design MOS, MUSHRA and ABX listening tests as well as to use for the actual testing. At the end of the thesis are the results of the listening tests that were used to test the program and the user ratings of the application.
Description
Citation
ČERNÝ, V. Nástroj pro subjektivní hodnocení kvality restaurace audiosignálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Audio inženýrství
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) RNDr. Lubor Přikryl (člen) Ing.MgA. Edgar Mojdl, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Ve vzorci 3.1 uvádíte vztah pro určení SNR pro hodnocení kvality rekonstrukce signálu. Jedná se skutečně o “Odstup rekonstruovaného signálu od originálního signálu” jak uvádíte ve Vaší práci? Co reprezentuje čitatel a jmenovatel tohoto zlomku? - Student odpověděl na otázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO