Ochrana baterie pro robot KAMBot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizaci PCB jednotky, která bude zajišťovat ochranu Li-Ion baterie pro robota KAMbot. Cílem práce je navrhnout, oživit a naprogramovat PCB desku, která se bude připojovat k 4-článkové Li-Ion baterie a zajišťovat její ochranu. Práce je rozdělena na 4 kapitoly. První je věnovaná rozebraní různých způsobu ochrany baterii. Druhá kapitola se zabývá návrhem a realizace PCB desky pro ochranu Li-Ion baterii. Třetí část se věnuje programovaní mikrokontroléru, komunikaci s čipem ochrany baterii a ovládání vytvořené ochranné jednotky. V čtvrté kapitole jsou uvedené výsledky testu funkčností ochranného modulu Li-Ion baterii.
This thesis deals with design and creation PCB unit, which will provide protection Li-Ion battery for KAMbot robot. The aim of this work is to design, revive and programm PCB board, whitch will be connected to 4-cells Li-Ion battery and will protect it. The work is divided into 4 parts. The first one deals to parse different ways to protect the battery. The second part occupy design and creation PCB board for protection of aLi-Ion battery. The third section deals to programm microcontroller, communicate with chip that it protects battery and control the protection unit. The fourth part presents results of efficiency tests for protection Li-Ion battery unit.
Description
Citation
DUZ, A. Ochrana baterie pro robot KAMBot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. Libor Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO