Ekologické hledisko návrhu optimální sítě nakládání s odpady

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce rešeršního charakteru je zaměřena na metodu posuzování životního cyklu LCA (angl. life cycle assessment), konkrétně pak hlavně na jednu z jejich fází a to posuzování dopadů LCIA (angl. life cycle impact assessment). V úvodu této práce je tato metoda krátce představena a dále jsou stručně charakterizovány její fáze s bližším zaměřením na posuzování dopadů LCIA a metodiky s touto fází spojené. V práci jsou podrobně charakterizovány základní kategorie dopadů a následně jsou popsány látky, jež mají na dané kategorie dopadu vliv. Nakonec dochází ke zhodnocení ovzduší za poslední léta a k vyhodnocení emisí spalovny TERMIZO v Liberci.
This bachelor thesis of research character is focused on a life cycle assessment method LCA (life cycle assessment), especially at impact assessment LCIA (life cycle impact assessment). At the beginning of this thesis, there is an introduction to LCA method and characterization of its stages with a closer focus on the LCIA and associated methodologies. The thesis characterizes basic categories of impact and also substances with immission limits that have an impact on the categories of impact. Then there is an evaluation of the quality of air in recent years and the emissions of the TERMIZO incinerator in Liberec.
Description
Citation
ŠŤASTNÁ, L. Ekologické hledisko návrhu optimální sítě nakládání s odpady [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného procesu - představení metody LCA a LCIA - vývoj kvality ovzduší v ČR - představení vlivu spalovny na ovzduší - zhodnocení výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Co jsou imese a emise a co jsou specifické emise. Jaké má skládka dopad na imise. Pro jakou konkrétní věc byla zpracována studie LCA. Jak jsou stanovovány imise spaloven a jejich havarijní situace. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO