Kotle na tuhá paliva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá kotli na tuhá paliva. V první kapitole jsou paliva rozdělena. Tuhá paliva jsou popsána podrobně, včetně vlastností a složení. V druhé kapitole jsou popsány typy a technologie horkovodních i teplovodních kotlů pro daný výkon. V závěrečné kapitole jsou uvedeny společnosti dodávající tyto kotle na území České republiky. Vybrané kotle jsou popsány a je uvedeno jejich použití v konkrétních provozech.
This bachalor thesis deals with the assessment of solid fuel boilers. The first chapter groups fuel into categories. Solid fuel is described in detail including its structure and features. The second chapter describes different types and technologies of hot water and high temperatures hot water boilers of a given power output. The final chapter lists companies which supply these boilers in the Czech republic. Specific boilers are described and their use in specific plants is presented.
Description
Citation
CARBOL, M. Kotle na tuhá paliva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Byly zodpovězeny otázky oponenta BP. Během rozpravy byly položeny následující otázky: V práci zmiňujete "kaskádové kotle". Vysvětlete co je tímto myšleno a jak se liší od kotlů klasických. Vysvětlete princip zplyňovácího kotle. Vysvětlete pojem "teplota měknutí popele", který v práci uvádíte. Jaké typy biomasy jsou běžne spalovány v těchto kotlích?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO