Různé způsoby využití slunečního záření pro výrobu elektrické energie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce řeší problematiku využití sluneční energie konverzí na elektrickou energii. V práci je podrobnějším způsobem rozebráno několik způsobů konverze. Především jsem se zaměřil na fotovoltaickou přeměnu a také termální přeměnu sluneční energie s využitím parních turbin pro výrobu energie. V následujících částech se zaměřuji na problematiku fotovoltaiky, fotovoltaické systémy, dále pak na termální sluneční elektrárny, jejich instalace a využití.
The thesis deals with the problem of potential use of solar energy through the conversion into electric energy. The thesis analyses in great detail several types of conversion. My special concern included photovoltaic conversion and thermal conversion of solar energy using steam turbines for energy production. In the subsequent parts, I focus on the problem of photovoltaic, photovoltaic systems, and solar thermal power plants, their installation and use.
Description
Citation
OBADAL, P. Různé způsoby využití slunečního záření pro výrobu elektrické energie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaké se používají materiály pro termoelektrický článek a Peltirův článek? Jak student počítal účinnost? Lze použít termočlánek reverzním zapojením jako Peltierův článek?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO