Využití distribuovaných a stochastických algoritmů v síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou distribuovaných a stochastických algoritmů včetně testování jejich konvergence v sítích. V teoretické části jsou výše uvedené algoritmy stručně popsané, včetně jejich dělení, problémů, výhod a nevýhod. Dále jsou vybrané dva distribuované algoritmy a dva stochastické algoritmy a následně jsou stručně popsané. V praktické části je provedeno jejich porovnání podle rychlosti konvergence na odlišných topologiích sítí v prostředí MATLAB.
This thesis deals with the distributed and stochastic algorithms, including testing their convergence in networks. The theoretical part briefly describes above mentioned algorithms, including their division, problems, advantages and disadvantages. Futhermore, two distributed algorithms and two stochastic algorithms are chosen. The practical part is done by comparing the speed of convergence on various network topologies in MATLAB.
Description
Citation
YARMOLSKYY, O. Využití distribuovaných a stochastických algoritmů v síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-28
Defence
Aké inicializačné stavy ste použili v prípade protokolu Push-Sum? V kóde pre Push-Sum protokol ste použili zastavovacie kritérium. Ako by sa správal algoritmus bez jeho použitia? Aké sú praktické výhody použitia zastavovacieho kritéria?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO