Rozptýlená výroba a její vliv na distribuční síť

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá rozptýlenou výrobou, respektive malými zdroji elektrické energie, které jsou připojovány do sítě provozovatele distribuční soustavy. Obsahem práce jsou nejen druhy a principy malých zdrojů elektrické energie, ale i výtah z legislativy, která se zabývá touto problematikou. Tyto výrobny mohou ovlivňovat chod distribuční sítě a proto jsou součástí této práce i způsoby připojení zdrojů do distribuční sítě, tak i posouzení vlivu konkrétního zdroje elektrické energie na tuto síť.
The diploma thesis deals with dispersed generation (production). The small electric power sources are connected into distribution networks. Types and principles of the small electric power sources are studied. The legislation framework concerning renewable energy sources utilization is described. These power plants have impact into distribution networks and therefore techniques for the source connection to distribution network are included in the thesis. The impact of the specific small source of electricity must be studied.
Description
Citation
KÁCL, F. Rozptýlená výroba a její vliv na distribuční síť [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (místopředseda) Ing. Jiří Potěšil (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci a v diskuzi odpověděl na všechny položené otázky
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO