Simulátor provozu stanic s kmitočtovým skákáním a vyhýbáním se kolizí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je seznámit se a prostudovat problematiku systému s kmitočtovým skákáním a vyhýbáním se kolizí (systém FH/CA). Dále je v práci navrhnut počítačový program pro simulaci provozu rádiového systému FHCA, který pracuje v pásmu využívaném dalšími systémy FH/CA. Tento simulačním program je vytvořen v programu MATLAB a testuje správnost algoritmu. Pomocí simulátoru jsou získána data o intenzitě vzájemného rušení systémů FH/CA pro vybrané scénáře. Tato práce je rozdělena do pěti částí: v první části je popsán systém hromadné obsluhy, druha část se zabývá rádiovými systémy s kmitočtovým skákáním FH/CA, třetí část popisuje simulační model. Čtvrtá část obsahuje verifikaci modelu a poslední páté části jsou zobrazeny výsledky.
The master's thesis aims to introduce and study the issue of frequency hopping with collsion avoidance (FH/CA). On this basis, design a computer program for simulating the operation of a radio systém FHCA, who works in the band used by other systems FH/CA . This simulation programm using MATLAB software to implement verify the correctness of programs. Use simulator to obtain date about the intensity of interference systems FH/CA for the chosen scenario. This work consists of five parts: the first part consists of describing the queuing system, the second part of the description of the radio frequency system with collision avoidence FH / CA, the third part of the description of the simulation model. The fourth part includes verification of the model in the fifth and last section inspects results are shown.
Description
Citation
AKKIZOVÁ, D. Simulátor provozu stanic s kmitočtovým skákáním a vyhýbáním se kolizí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Otázky: - Jste si vědoma toho že jste se dopustila plagiátorství? - Vysvětlete jak funguje a co je výstupem Vámi navrženého simulátoru. Diplomantka obhájila práci před komisí, která se rozhodla udělit hodnocení E, tj. dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO