Technický a hospodářský návrh větrné elektrárny v lokalitě Břežany na Znojemsku.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V současnosti se v ČR staví velké větrné elektrárny. S tímto vzrůstajícím trendem rostou i hlasy pro a proti jejich výstavbě. Tato práce pojednává o již realizované a nějakou dobu provozované větrné elektrárně Vestas V52 v lokalitě Břežany na Znojemsku. V práci je krátce popsána historie využívání větrné energie, princip větrných elektráren a detailní popis samotné elektrárny Vestas V52. Je zde uveden teoretický výpočet množství vyrobené elektřiny za rok a posouzena prostá návratnost elektrárny.
There is currently a construction project underway in the czech republic (Vesta V52) to build a large wind farm. Due to their size there is a lot of oposition to this venture. My project is a short history of using Wind Energy, the principle behind wind farms and detailed discriptions of Vesta V52 itself. You will also find a theoretical calculation of the produced electricity per year and considered cost and sustainability of the plant.
Description
Citation
RŮŽIČKA, T. Technický a hospodářský návrh větrné elektrárny v lokalitě Břežany na Znojemsku. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a ekologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc.Ing. Jaroslav Krbek, CSc. (místopředseda) doc.Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) Ing. Stanislav Kraml (člen) Ing. Jaroslav Šťáva (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO