Optimalizace postupu při žádosti o bankovní úvěr

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Práce vychází z teoretických východisek a praktických pracovních postupů bank při posuzování bonity klienta v českém tržním prostředí. Jsou stanoveny základní předpoklady úspěšnosti poskytnutí bankovního úvěru podnikatelskému subjektu, vyhodnocena důležitost získaných informací, jež jsou povinnou přílohou k žádosti o úvěr. Z pohledu banky je provedena detailní analýza ekonomiky klienta, identifikována rozhodující rizika a pozitiva finanční pozice žadatele o úvěr.
The work is based both on theoretical basis and practical working processes of banks for assessing client's financial standing in Czech market environment. Basic preconditions for successful credit allocation to a business entity will be set along with evaluation of the importance of information from a credit requisition form's compulsory enclosure. A detailed analysis of the client's economy from a bank perspective will be succeeded by identification of critical risks and positives of an applicant's financial position.
Description
Citation
SKOVAJSA, R. Optimalizace postupu při žádosti o bankovní úvěr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) PhDr. Ing. Jiří Pokorný, CSc. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koleňák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO