Návrh jednoduché inženýrské konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce zpracovává metodiku výpočtu průhybů dle normy ČSN EN 1992-1. Nejprve se věnuje teorii potřebné k pochopení celého postupu a vysvětlení jednotlivých kroků. Dále jsou získané poznatky aplikovány při vzorovém výpočtu průhybů, který je proveden na 3 trámových prvcích různých konstrukčních výšek. Výsledné hodnoty jsou porovnány, aby bylo poukázáno na změny v konečných průhybech při rozdílných dimenzích konstrukce.
Bachelor’s thesis processes methodology of calculating the deflection according to norm EN 1992-1. First of all it deals with the theory necessary to understand the whole process and explanation of each step. Next learned lessons are applied in the model calculation of deflections, which is performed at 3 beam elements of different construction heights. The resulting values are compared to point out changes in the final deflection according to different dimensions of the structure.
Description
Citation
MACKOVÁ, L. Návrh jednoduché inženýrské konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO