Nejistoty měření teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V předkládané práci jsou popsány jednotlivé metody měření teploty a nejistot těchto měření. V práci jsou přehledně zpracované principy jednotlivých čidel teploty. Podle těchto jednotlivých senzorů je následně práce rozdělena do kapitol, jako jsou kovové odporové, polovodičové odporové, monolitické PN, termoelektrické, dilatační, speciální, indikační a bezdotykové senzory teploty. V další kapitole je také popsán výpočet nejistot přímých měření a praktický příklad je uveden v části s měřením teplot, ve kterých tyto nejistoty počítám.
This work deals with various methods of temperature measurement and uncertainties of the measurements. The work is well-arranged the principles of temperature sensors. Under each of these sensors is this work subsequently divided into chapters, such as metal resistance, resistance semiconductor, monolithic PN, thermoelectric, expansion, special, and proximity sensors indicating temperatures. The next chapter also describes the calculation of the direct measurement uncertainties and practical example is shown in the measurement of temperatures in which the counting uncertainty.
Description
Citation
STANĚK, V. Nejistoty měření teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Co bylo obsaženo v neurčitoti B ( jen teploměr nebo i další) ? Co vyjadřují jednotlivé nejistoty? Do které nejistoy patří chyba lidského faktoru? Jakou měl přesnost termostat použit pro experimenty? Byl program vytvořen ve Visual Basic, jak vznikal program?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO