Nelinearity v procesu akvizice dat u optické koherentní tomografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce navazuje na mou semestrální práci, poskytuje tedy popis problematiky zobrazovacího systému optické koherentní tomografie z hlediska stručného historického vývoje, konstrukčních částí a variant. Předchozí práce je doplněna o detailnější popis akvizice dat a především zpracování signálu. Uvádím také příklady klinického či výzkumného použití této technologie, zároveň se však snažím objektivně poukazovat na její přednosti i nedostatky. Kapitola, která se věnuje popisu praktického měření, vysvětluje zvolený postup získávání dat a objasňuje jejich následné zpracování. Na konci práce jsou shrnuty dosažené výsledky, včetně úvah o možných chybách v průběhu měření.
This bachelor thesis builds on my semestral work, thus provides a description of the problem of optical coherence tomography imaging system in terms of a brief historical development, structural parts and modifications. Previous work is supplemented by a more detailed description of data acquisition and especially signal processing. I present examples of the clinical and research application of this technology, and try to objectively refer to its advantages and disadvantages. Chapter dedicated to the description of a practical measurement explains selected data collection procedure and clarifies their following processing. At the end of the work are summarized the results achieved, including the considerations of potential errors during the measurement.
Description
Citation
KADLA, J. Nelinearity v procesu akvizice dat u optické koherentní tomografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Na doplňující otázky komise student uspokojivě odpovídal. Student obhájil bakalářskou práci
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO