Modul pro řízení a sběr dat z pyranometru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o měření intenzity slunečního záření pomocí pyranometru. Teoreticky rozebírá princip vzniku slunečního záření a jeho vliv na fotovoltaické články. Dále popisuje způsoby pro měření různých složek slunečního záření. Úkolem práce je realizovat stanoviště pro dlouhodobé monitorování globální a difůzní složky slunečního záření pomocí pyranometru a naměřené hodnoty vyhodnotit. Vytvořený program, který ukládá dlouhodobě monitorovaná data sluneční energie je součástí měřícího stanoviště.
This work deals with measuring of intensity solar radiation by pyranometer. In theory discusses the principle of solar radiation and its effects on photovoltaic cells. Also describes methods to measure different components of solar radiation. A task work is realize station for long time monitoring of global and diffuse components of solar radiation by pyranometer and measured values evaluace
Description
Citation
HALM, M. Modul pro řízení a sběr dat z pyranometru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Špinka (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaká je přesnost měření difůzní složky slunečního záření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO