Ekologický návrh v elektronice - legislativa a nástroje pro optimalizaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná diplomová práce se zabývá problematikou ekologického návrhu a optimalizace elektrotechnických výrobků. Teoretická část popisuje problematiku ekodesignu, legislativu a nástroje pro hodnocení. Praktická část je zaměřena na vytvořený software a na hodnocení a porovnání elektrotechnických výrobků. Byly analyzovány tři flash disky, které jsou běžně používány. U těchto flash disků byla provedena analýza obalů a tyto obaly byly následně hodnoceny softwarem a porovnávány. V poslední části je popsána problematika dostupnosti potřebných informací.
This diploma thesis deals with the problem of ecological design and optimization of electrical products. The theoretical part describes the ecodesign legislation and assessment tools. The practical part is deals with created software for evaluation and comparison of electrical products. I analyzed three flash drives, which are commonly used. In these flash drives analyze packages and these packages were evaluated and compared with software. The last section describes the problems of availability of the necessary information.
Description
Citation
CHLUP, M. Ekologický návrh v elektronice - legislativa a nástroje pro optimalizaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (předseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Havlíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Křivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-08
Defence
Student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. V uváděném "desateru environmentálního inženýra", které je prezentované jako vlastní dílo autora, by měl diplomant vysvětlit jak si představuje praktickou realizaci pravidla 10 "Zpřístupnění důležitých informací od výrobců". V jakém programu jste programoval?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO