Senzorický systém pro robotický podvozek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá výběrem vhodného robotického podvozku pro průmyslové prostředí. Tento podvozek je dále rozšířen o senzorický systém, který zajišťuje interakci robotu s okolím. Pro navrženou koncepci je vytvořena vlastní řídící deska, která obstarává obsluhu senzorů a ostatních periferií. Dále je zde popsán vývoj programu do PC pro operátorské řízení robotu.
This thesis deals with selection of a suitable robotic undercart for industrial environments. This undercart is further enhanced by a sensory system, that provides interaction with the robot's surroundings. For the proposed scheme is created its own control board, that performs service sensors and other peripherals. There is also described development of the program to your PC for operator control the robot.
Description
Citation
HŮLKA, J. Senzorický systém pro robotický podvozek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. František Zezulka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Radovan Holek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Kopečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO