Specifika oceňování staveb na bázi dřeva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá nákladovým oceněním staveb na bázi dřeva, jejichž počet na území České republiky stále roste. Cílem práce je zpracovat podrobný položkový rozpočet pro tři rodinné domy na bázi dřeva. Z těchto rozpočtů byly vypočteny cenové podíly, které byly následně porovnány s vyhláškou č. 441/2013 Sb. a vyhodnoceny. Na základě rozpočtů byla určena jednotková cena, která byla porovnána s technicko-hospodářským ukazatelem a okomentována. Pro vybrané konstrukce jsou dále porovnány a vyhodnoceny užitné vlastnosti. Jedná se o difúzně otevřenou a difúzně uzavřenou konstrukci. Tyto jednotlivé varianty konstrukčního řešení jsou v práci popsány a mezi sebou porovnány Diplomová práce zároveň uvádí základní specifika při oceňování staveb na bázi dřeva. V závěru práce je zhodnocení přiměřenosti běžně používaných cenových podílů staveb a návrh na jejich zpřesnění.
The diploma thesis deals with the cost valuation of wood-based constructions, whose amount is growing in the Czech Republic. The aim of this work is to elaborate a detailed itemized budget for three wooden family houses. The price shares were calculated from these budgets; next they were compared with the Regulation 441/2013 Statute book and evaluated. The budgets were also used for a calculation of a unit price, which was compared with a technical-economic index, and commented on as well. On the basis of budgets, the unit price was determined, which was compared with the technical-economic indicator and next comments. The utility properties are compared and evaluated for chosen structures. It is a diffusion-open and diffusion-closed structure. These individual variants of the constructional solution are described and compared with each other. The thesis also presents the basic specifics of wooden-based buildings valuation. In conclusion there is an assessment of adequacy of commonly used price shares of buildings and a proposal for their specification.
Description
Citation
HLADÍK, L. Specifika oceňování staveb na bázi dřeva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing.arch. PhDr. Karel Schmeidler, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. et Ing. Martin Cupal, Ph.D. et Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Specifika oceňování staveb na bázi dřeva . Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky Jak jste vybíral rodinné domy do diplomové práce, dle jakého klíče? Diplomant na otázky odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil, obhajoba je hodnocena D.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO