Nástroje pro konverzi formátů spustitelných souborů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Táto práce popisuje metody a postupy používané ku konverzi formátů objektových souborů. Představuje několik obecně používaných formátů (ELF, PE, E32Image, DEX) a objektový formát projektu Lissom (LOFF). Obsahuje základní informace o knihovnách manipulujících tyto formáty a popis nové knihovny spravující E32Image. Primárním ukolem je implementace programu pro konverzi souborů mezi obecně používanými formáty a formátem LOFF. Tento problém je řešen mapováním všech kritických informací z jedné struktury formátu do druhé. Za tímto účelem bylo nutné upravit a rozšířit některé vlastnosti formátu projektu Lissom. Výsledek je program využívajicí pluginovací systém, schopný vytvářet validní a spustitelné soubory ve zmíněných formátech.
This paper describes methods and procedures used for object file format conversions. It introduces several commonly used formats (ELF, PE, E32Image, DEX) and project Lissom's object file format (LOFF). It contains basic information about libraries manipulating these formats and a description of a new library managing E32Image. The primary objective is to implement a program converting files between common formats and LOFF. This problem is solved by mapping all critical information from one format structures to another. To accomplish this task, it was necessary to modify and extend some features of Lissom object format. The result is the plugin based application capable of creating valid and runnable executable files in mentioned formats.
Description
Citation
MATULA, P. Nástroje pro konverzi formátů spustitelných souborů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jak by se měl rozšířit formát využívaný v projektu Lissom, aby bylo možné zachytit většinu používaných typů relokací? Nakolik je pro které formáty konverze relokačních informací podporována?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO