Návrh, analýza a implementace pokladního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práca uvádza do problematiky pokladničných systémov používaných v Brnenskej zoo a v Starezsport Brno. Cieľom práce bolo naštudovať spomínané systémy a používaný hardvér, analyzovať, navrhnúť a vytvoriť vlastný pokladničný systém. Prvá kapitola zahŕňa rozbor pokladničných systémov a prehľad vybraných technológií. Druhá je uvádza návrhy, postupy pri vývoji. V tretej kapitole sa nachádza stručná dokumentácia k používaniu systému a posledná, štvrtá kapitola je venovaná testovaniu základných funkcionalít celého systému.
The master's thesis introduces cash register system currently used by Brno zoo and Starezsport Brno. The aim of the thesis was to study and describe above-mentioned systems and hardware they are interacting with, to analyze, design and create new custom cashier system. The first chapter includes the analysis of cashier systems, and overview of selected technologies for developement. Second chapter introduces developement designs and practices. The third chapter contains short system documentation and the last, fourth chapter is devoted to testing basic cashier system functionality.
Description
Citation
PONECHAL, M. Návrh, analýza a implementace pokladního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Vávra, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student popsal jak postupoval při návrhu výstupů diplomové práce. Popisoval důraz na moderní trendy a jednoduchost pro uživatele. Ukázal i praktické výstupy v podobně skeneru s jednoduchou webkamerou a popisoval postup testování celého zařízení. Dále odpověděl na otázky komise. Otázky oponenta: Z textu práce vyplývá, že zadání bylo firemní. Pro kterou firmu jste práci vypracoval? Jedná se o iQool a.s., nebo NESSY s.r.o., případně jinou? Z textu práce to není možné zjistit. Pro iNqool a.s. V kapitole 1.4.6 zmiňujete, že je počítáno s možností propojení modulů pomocí internetu. Jakým způsobem je komunikace chráněna proti neoprávněnému přístupu z internetu? Aplikace zatím není nijak chráněna. Počítá se s tím, že aplikace bude používat v interní síti dané instituce, takže není potřeba ochrany díky nemožnosti vstupu do interní sítě z internetu. Student také navrhnul možnosti jak systém zabezpečit, kdyby to zákazník požadoval. Otázky komise: V práci zmiňujete třísvorkový regulátor. Proč máte na vstupu a výstupu keramické kondenzátory? Kvůli filtraci signálu. Proč jste zvolil keramické kondenzátory? Zapojení bylo zrealizováno podle katalogového listu. Komise studentovi objasnila funkci kondenzátoru kvůli zamezení rozkmitání obvodu. Uvažoval jste i o generování elektronického lístku bez papírové formy? Tato možnost je implementována v řešení. Proč v práci nejsou popsány všechny funkce, které byly zrealizovány? Nebyly stanoveny konkrétní funkce, co měli být zrealizovány. Proto byl proces realizace postupný a funkce se definovali až během vývoje. Je systém už někde použit v praxi? Zatím ne, ale to je dáno předešlou krizí. Očekává se, že v následujících měsicích se systém začne implementovat do praxe.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO