Vzduchotechnika polyfunkčního domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá navržením vzduchotechnických zařízení a klimatizací pro polyfunkční budovu, ve které se nachází 4 lékařské ordinace, kadeřnictví, autoškola a 3 bytové jednotky. Dům je vyprojektován, aby splnil všechny potřebné požadavky ohledně odvětrávání. Vzduchotechnické jednotky jsou navrženy tak, aby vypouštěli znehodnocený vzduch do exteriéru a přiváděli čerstvý zpět. Tepelnou pohodu pro zimní období zajišťují otopná tělesa a v letním období klimatizace. Teoretická část je zaměřena na klimatické podmínky na návrh klimatizací, chladící systémy a chladiva.
The bachelor's thesis deals with the design of ventilation equipment and air conditioning for a multifunctional building, which has 4 doctor's offices, a hairdresser, a driving school and 3 residential flats. The house is designed to meet all the necessary requirements regarding ventilation. Air handling units are designed to discharge degraded air to the exterior and bring fresh air back. Thermal comfort for the winter is ensured by radiators and in the summer by air conditioning. The theoretical part is focused on climatic conditions for the design of air conditioners, refrigeration systems and refrigerants.
Description
Citation
HUSÁK, M. Vzduchotechnika polyfunkčního domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Lhotáková, CSc. - předseda, doc. Ing. Ondřej Šikula, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jakub Oravec - tajemník, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Marcela Počinková, Ph.D. - člen, Ing. Petr Blasinski, Ph.D. - člen, Ing. Karolína Vyhlídalová - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student nejprve představil svoji práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal problematiku vzduchotechniky polyfunkčního domu. Posléze student odpovídal na otázky od oponenta a reagoval na dotazy členů komise. Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO