Montáž železobetonového skeletu hokejové haly

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je řešení realizace etapy montáže železobetonového skeletu hokejové haly v Kuřimi. Práce obsahuje technickou zprávu se zaměřením na montáž skeletu, situaci stavby se širšími dopravními vztahy, výkaz výměr, technologický předpis pro montáž skeletu, řešení organizace výstavby, časový plán, návrh strojní sestavy, kontrolní a zkušební plán, plán bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi a řešení přepravy nadměrných a nadrozměrných nákladů. V přílohách jsou obsaženy výkresy s průjezdy kritickými body na trase, výkres zařízení staveniště, položkový rozpočet, návozové schéma prefabrikátů, výkresy schémat montáže dílců a graf potřeby pracovníků.
The subject of this bachelor thesis is the solution of implementation of the assembly stage of the reinforced concrete skeleton of the hockey hall in Kuřim. This thesis contains a technical report focusing on the skeleton assembly, the situation of the construction with broader transport relations, bill of quantities, technological regulation for skeleton assembly, construction organization solution, time schedule, machine assembly design, control and test plan, safety and health protection on construction site plan and transport of excessive and oversized loads solution. The annexes contain drawings of the passages through critical points on the route, a drawing of the construction site facilities, item budget, prefabricated supply scheme, drawings of component assembly diagrams and a graph of workers needs.
Description
Citation
STUPKA, M. Montáž železobetonového skeletu hokejové haly [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Brandtner - tajemník, Ing. Dita Hořínková - tajemník, Ing. Michal Novotný, Ph.D. - člen, Ing. Yvetta Diaz - člen, Ing. Boris Biely - člen, Ing. Václav Venkrbec - člen, Ing. Pavel Liška, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2020-06-25
Defence
Student seznámil komisi se svým řešením bakalářské práce v rámci prezentace PPT doplněné o ilustrativní schémata a fotografie. Nejdříve seznámil komisi s polohou a konkrétním umístěním řešeného objektu. Následně popsal základní konstrukční a dispoziční řešení stavby doplněné názornou vizualizací. Dále student zmínil jednotlivé vypracované části stavebně technologického projektu v souvislosti se zadáním bakalářské práce. V další části prezentace student komisi detailně popsal montáž skeletové konstrukce řešeného objektu s rozdělením na jednotlivé prvky. Následně se věnoval přepravě prefabrikovaných prvků v souvislosti s návrhem dopravních prostředků a s řešením kritických bodů v navržené dopravní trase. Na závěr prezentace student detailně nastínil koncepci staveništního provozu přímo na výkresu ZS. Student odpověděl na dotazy oponenta. Ing. Novotný, Ph.D. – Byly v položkovém rozpočtu zohledněny ostatní náklady? Student odpověděl velmi dobře Ing. Mohapl, Ph.D. – Za jakých podmínek (klimatických) nelze provádět montáž prefabrikovaných konstrukcí? Jaký je materiál zálivky? Jaká je min. teplota prostředí pro provádění zálivky? Student odpověděl velmi dobře Ing. Novotný, Ph.D. – Jakým způsobem je řešeno vedení inženýrských sítí pro účely stavby? Jak budou inženýrské sítě chráněny před poškozením od pojíždějící těžké mechanizace? Student odpověděl výborně Ing. Liška, Ph.D. – Jakým způsobem je řešena BOZP? Jak bude zabráněno nechtěnému vstupu pracovníka do staveništní komunikace? Ing. Novotný, Ph.D. – Jak bude chráněna retenční nádrž před poškozením od pojíždějící těžké mechanizace? Student odpověděl výborně doc. Ing. Motyčka, CSc. – Proč není navržena skládka prefabrikátů? Student odpověděl výborně Ing. Novotný, Ph.D. – Z jakého materiálu je navržena zpevněná plocha haly? Na jakou hodnotu bude provedeno zpevnění? Z jakých podkladů by student vycházel, kdyby nebyla skladba zpevněné plochy a hodnota zhutnění již uvedena v podkladní PD? Student odpověděl výborně
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO